FAQ

Maakt het uit in welk land ik woon?

Nee, helemaal niet. Alles verloopt online, via de In Motion Coaching app of via mail

Wat maakt de online coaching van In Motion Coaching zo speciaal?

De coaching is gebaseerd op wetenschappelijke feiten. Tegenwoordig zijn er elke dag nieuwe diëten, trends of middeltjes die ongeziene resultaten garanderen. Je mag er gerust in zijn dat dit niet tot mijn aanpak behoort. Is iets wetenschappelijk bewezen? Dan kan ik het gebruiken om jou te helpen, anders niet. 

Ook bekijk ik iedere individu apart. Ik ben ervan overtuigd dat niemand dezelfde aanpak nodig heeft. Individualisatie is dan ook een steunpilaar van de coaching.

Is het wel mogelijk om resultaten te garanderen zonder elkaar te zien?

Absoluut. Via online coaching kan je vaak zelfs meer resultaat bereiken. Er is namelijk geen sprake meer van agenda’s die je moet afstemmen met je coach, je kan kiezen wie jou begeleidt, je hebt op elke plek contactmogelijkheden met je coach etc.

Nog niet overtuigd? Aarzel niet om mij een berichtje te sturen!

Wat gebeurt er nadat ik het invulformulier heb ingevuld?

Nadat je het formulier hebt ingevuld, zal ik je een gedetailleerd intakeformulier toesturen. Het is belangrijk dat je alle vragen zo specifiek mogelijk beantwoordt, aangezien ik deze input gebruik om jouw programma op te stellen

Kort daarna zal ik je een mail sturen met een betaallink. Eens de betaling in orde is, start ik met het opstellen van jouw persoonlijk programma. Reken hier enkele dagen alvorens dit klaar zal zijn

Hoe lang duurt het voor ik een antwoord krijg?

Ik probeer jouw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. In de meeste gevallen kan je een antwoord verwachten binnen 24 uur.

Wat gebeurt er wanneer mijn inschrijving voorbij is?

Voor het einde van jouw registratie periode zal ik een mail sturen waarin je de optie hebt om te verlengen.

Annuleringsbeleid

Eens je betaling in orde is, is er geen mogelijkheid tot terugbetaling.

Is een fitnessabonnement noodzakelijk?

Nee, je kan kiezen voor een programma dat je thuis kan doen. Maar bij voorkeur ga je wel naar de fitness, aangezien de mogelijkheden dan veel groter zijn.

Hoe neem ik contact op indien ik een vraag heb?

Elke contact gebeurt via e-mail of Whatsapp.

Hoe ziet het wekelijks contactmoment eruit?

Wekelijks wordt er een specifieke dag afgesproken om progressie te bekijken en eventuele aanpassingen te doen. Op de afgesproken dag verwacht ik dat je de benodigde documenten (progressiefoto's, gewicht, training...) upload in jouw persoonlijke map via Google Drive. Ik zal deze documenten grondig bekijken en de bijgewerkte documenten terug in deze map uploaden voor de komende week.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x